J. S. Meresmaa: Lintuhäkin muotoinen soittorasia

Tästä pienestä suloisesta novellikokoelmasta luin Kirjapöllön huhuiluja -blogista, ja ihastuin yksin tein. Mikä voisi olla parempaa kuin pikku kirjallinen välipalan kokoisia, hieman mystisiä novelleja?

56Lintuhäkin_muotoinen_soittorasia

J. S. Meresmaa: Lintuhäkin muotoinen soittorasia
Osuuskumma 2019
Sivuja: 32
Kansi: J. S. Meresmaa 
Kirjastosta

Kokoelman 24 novellia ovat vain noin sivun mittaisia, mutta silti ne onnistuivat herättämään minussa paljon tunteita ja jäämään mieleen pidemmäksi aikaa kuin uskoisikaan. Meresmaa onnistuu luomaan vain muutamalla sanalla kirkaslasisia ikkunoita toisiin, hiukan omaamme maagisempiin maailmoihin.

Pidin kaikista novelleista, mutta suosikeikseni nousivat erityisesti avausnovelli AB Dröm Oy lumoavan maailmansa takia, Yksinäisyyden loppu yllättävän lämminhenkisyyden ja viimeisen lauseen takia, Pimeän pelko herttaisuutensa tähden ja Vuorovetten kirkko jälleen mielikuvitusta kutkuttavan maailman takia.

Niminovellista Lintuhäkin muotoinen soittorasia tunnistin Milavidan kartanossa Tampereella asuneiden Nottbeckin kaksosten tragedian.

Onneksi Suomessa on myös pieniä kustantamoja, kuten juuri Osuuskumma, jotka julkaisevat myös tämän tyylisiä teoksia. Ilman heitä näyttäisi Suomen kustannustoiminta paljon tylsemmältä, eikä novelleja julkaistaisi edes nykyisen vertaa.

Suosittelen Lintuhäkin muotoista soittorasiaa kaikille spekulatiivisuuden ja kummallisuuden ystäville. Heillekin, jotka eivät malta pitkään kirja kädessä istua.

 

Ihana kirjanen on luettu myös seuraavissa blogeissa:

Kirjapöllön huhuiluja
Oksan hyllyltä
Kirjojen keskellä
Kirjan pauloissa
Siniset helmet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: