Kilpikonnien hidas valssi – tämän kesän pettymys

DSCF5149Katherine Pancol: Kilpikonnien hidas valssi
(rans. La valse lente des tortues)
Suomennos: Lotta Toivanen
Bazar 2012 (2008)
Sivuja: 761

Myönnän, en ole lukenut sarjan ensimmäistä osaa Krokotiilin keltaiset silmät. En silti usko, että sillä olisi ollut mitään väliä mielipiteeni suhteen. Tästä kirjasta en vain pitänyt. Sellaista tapahtuu joskus, kun ostaa kirjan pelkän kansikuvan houkuttelemana. Kannet ovat ihanat, parasta koko kirjassa, mutta eivät kyllä juurikaan kuvaa teoksen sisältöä tai edes tunnelmaa…

Ote sisäkannen kuvauksesta: ”Jatko-osassa Kilpikonnien hidas valssi Joséphine on julkaissut ensimmäisen menestysromaaninsa ja nauttii taas elämästä. Hän on muuttanut alueelle, jonka rauhan rikkoo naapurustoon iskevä sarjamurhaaja. Mitä kummaa tuo mies haluaa Joséphinesta?”

Juonipaljastus: Tuo sarjamurhaajamies ei halua päähenkilöstämme yhtään mitään! Muutenkaan en ihan päässyt kärryille, minkä tyylistä romaania Pancol oikein Kilpikonnien hitaasta valssista ajatteli? Tällaisenaan se on sekoitus huonoa, raakaa murhamysteeriä, tekokepeää ihmissuhdedraamaa ja jossain määrin myös fantasiaa. Ja lisäksi se on aivan liian pitkä.

Keski-ikäinen, juuri rikastunut Joséphine on päähenkilö, mutta hänen lisäksi ääneen pääsee myös koko suku ja muutama muukin. Kertojia oli liikaa. Esimerkiksi päähenkilön isäpuolen vauvan puheenvuoro oli outo, ja kokonaisuuden kannalta täysin tarpeeton.

Luen kirjat yleensä kiltisti alusta loppuun, mutta nyt syyllistyin hyppelyyn. Joséphinen kömpelyyttä ja ylitunteilua, sekä loputonta itsetutkiskelua oli vain tuskallista seurata. Lopussa murhat selviävät ja syyllinen paljastuu, ja viimeiset 50 sivua ovatkin pelkkää ”miten ja miksi kaikki tapahtui” -selvitystä.

Monissa muissakin blogeissa Kilpikonnien hidas valssi on tuottanut pettymyksen, joten yksin en asian kanssa ole. Saatan silti lukea vielä seuraavan osan, Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin, mutta vain koska haluan tietää, miten Hortensen, Joséphinen Lontoossa asuvan tyttären, käy.

Kilpikonnien hidas valssi - Värikäs
Kilpikonnien hidas valssi: ”värikäs”

One thought on “Kilpikonnien hidas valssi – tämän kesän pettymys

Add yours

  1. Päivitysilmoitus: Tuliko bingo? | Sunnuntaisatuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: