Tietokirjailijan proosateos?

DSCF4793
Näin lukee sisäkannessa.

Missä menevät tieto- ja proosakirjallisuuden rajat? Noh, arkisesti toinen on faktaa ja toinen fiktiota. Elämänkerrat asettuvat jonnekin rajalle. Mutta entä fakta fiktion valepuvussa? Missä menevät lajityyppien rajat, ja missä määrin niistä pitäisi olla tietoinen ennen lukemisen aloittamista? John Vaillantin Tiikeri – Tositarina kostosta, elämästä ja kuolemasta aiheuttaa minulle päänvaivaa.

Sain kirjan joululahjaksi, ja olen lukenut nyt jotakuinkin puolet. Aluksi en tiennyt kirjasta tai kirjoittajasta mitään, joten olin täysin takakansitekstin ja kansilehden ”arvostelujen” ohjailtavissa. Myönnetään, kun kirjan kannessa lukee isolla tositarina, sitä pitäisi uskoa. Muut tekstit kuitenkin ohjasivat minua proosan tai korkeintaan elämänkerran tyyppiseen sisältöön. No, eipä ollut. Silkkaa asiaa, höystettynä tapahtumalla, joka vähemmän analyyttisesti kerrottuna voisi olla jännittävä. Googletin kirjailijan, ja tietokirjailijaksi hänet ainakin on tituleerattu.

Olen niin hämmentynyt kirjan proosamaisesta ulkoasusta ja mainostuksesta, että en osaa suhtautua! Teksti on kyllä mielenkiintoista ja luen sitä mielelläni. Toisenlaisessa julkaisukontekstissa lukija voisi kuitenkin olla vastaanottavaisempi sisällön suhteen. En tiedä..

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: