David Safier: Huono karma

karmaDavid Safier: Huono karma (Mieses Karma)
Bazar 2011 (saksankielinen alkuteos 2007)
Suomennos: Tiina Hakala
Sivuja: 280

Tiedän, muut blogit ovat käsitelleet tämän kirjan jo aikaa sitten. Ensimmäiseksi kirjaesittelykseni sen nyt on kuitenkin kelvattava.

Kirja tarttui mukaani huoltoasemalta, kun olin matkalla viettämään hikistä ja hiekkaista päivää Yyteriin. Hiekan ja hein kohdalla kaikki meni nappiin, mutta Huono karma tuotti pettymyksen. Varoituksen sana teille: kansilehtien ylistäviin arvosteluihin ei pidä luottaa!

Tapahtumat alkavat, kun itsekästä elämää viettänyt tv-toimittaja Kim Lange kuolee. Hän syntyy uudelleen muurahaisena, koska on kerännyt elämäsä aikana liikaa huonoa karmaa. (Diktaattorit jälleensyntyvät suolistobakteereiksi!) Hän tapaa kuuluisan Casablancan, joka niin ikään on muurahainen. Yhdessä he ryhtyvät keräämään hyvää karmaa, päästäkseen eliöiden arvoasteikossa eteenpäin. Casablanca kaipaa nisäkkäiden lemmenleikkejä, Kim Lange haluaa nähdä taas 5-vuotiaan tyttärensä, sekä estää kuvankaunista blondia luikertelemasta hänen miehensä syliin. Kaikki ainekset hauskaan ja viihdyttävään kirjaan ovat siis olemassa.

Kirjan edetessä vitsit alkoivat käydä tutuiksi, ja juoni pyöriä samaa ympyrää jälleensyntymien ja Kimin perheen ympärillä. Puolen välin jälkeen kaikki ainekset oli käytetty, ja aloin kaivata loppua. Novellina tarinasta olisi voinut tulla loistava, mutta väkisin romaaniksi venytettynä se ei toimi. Juoni laahusti eteenpäin, kohti kliseistäkin kliseisempää loppuaan. Kim parantaa tapansa ja saa perheensä takaisin. Opimme myös, että sisäinen kauneus on ulkoista tärkeämpää. Huoh…

Hetkittäin Huono karma onnistui kuitenkin nostattamaan suupieliä. Jotkin oivalluksista olivat suorastaan mahtavia. Valitettavasti väleissä oli liikaa toistoa ja tyhjiä sanoja. En suosittelisi… Toisaalta, huononkin kirjan lukemisesta voi saada jotakin. Ainakin hyviä kirjoja arvostaa enemmän.

One thought on “David Safier: Huono karma

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: